ANGST

psykomotorisk behandling af angst

Angst er en autonom reaktion, som påvirker kroppen, psyken og kognitionen – kort sagt: Den overtager hele dit system. At det er en autonom reaktion betyder, at det er den del af nervesystemet, du ikke kan kontrollere, der udløser angsten. Den gode nyhed er, at det er muligt at undgå den autonome reaktion. Gennem et  psykomotorisk behandlingsforløb lærer du at påvirke og forstå dine angstsymptomer og de autonome reaktioner, så angsten mister magten over dig, og hvordan du lever dit liv.

Psykomotorisk kropsterapi hjælper dig med at slippe din angst gennem kropslige erfaringer og kognitive øvelser, der efterhånden lærer dig at forstå og genkende den synergieffekt, der er mellem tanker og kropsfornemmelser i udviklingen af angst. Du får helt konkrete værktøjer, der hjælper dig med at håndtere din angst og med tiden slippe den helt.

Psykomotorisk kropsterapi behandler din angst effektivt, fordi du får hjælp både på et kropsligt og et kognitivt niveau. Behandlingen er individuelt tilrettelagt og tager således udgangspunkt i præcis dine symptomer og udfordringer ved angsten.

Psykomotorisk behandling af angst understøtter dig i at aflæse og genkende din krops signaler. Både angstsignalerne og de signaler, der fortæller dig, at du har behov for ro og hvile.

psykomotorisk behandlingsforløb – tæm angsten

Der findes mange forskellige tegn på angst. For nogle fylder de angstfyldte tanker mest. For andre er det angstanfald med akut hjertebanken, trykken for brystet, følelsen af at blive kvalt, af at være lige ved at besvime. For andre igen kan angsten være forbundet med særlige situationer, der overvælder dig og får dig til at angribe, stivne eller flygte.

Det vigtigste er at vide, at der er hjælp at hente, hvis man lider af angst.

Der vil ofte være mange stresssymptomer forbundet med en angstlidelse. Derfor arbejder vi med stressreduktion gennem den manuelle behandling, der gennem berøring og blide muskel-og ledstræk frigiver hormonerne dopamin, endorfin og oxytocin og signalstofferne serotonin og acetylkolin. Det er din krops egen biokemi, der sænker dit blodtryk og niveauet af stresshormoner i kroppen, og får dig til at slappe af. Efterfølgende danner vi os sammen et overblik over, hvordan angsten opleves for dig, hvornår den opstår, og hvilken indflydelse den har på dit liv. På denne måde får du efterhånden overblik over og øger din bevidsthed om dine symptomer og reaktioner. Dette danner grundlaget for, hvilke redskaber der skal til, for at du kommer til at kunne håndtere og overkomme din angst.

selve behandlingen

Den psykomotoriske kropsbehandling foregår på en briks, og du har tøj på under behandlingen. Det er en ressourceorienteret og nænsom behandlingsform, der tager udgangspunkt i din situation og dine behov. Hen ad vejen, når du er klar til det, præsenteres du for fysiske øvelser, akupressur og afspænding, som du selv kan lave hjemme, og som vedligeholder og forlænger dit udbytte af kropsbehandlingerne.

Samtaledelen i behandlingen foregår som regel før selve kropsbehandlingen. Du bliver bedt om at medbringe en dagbog, hvor du kan notere dagsformen, tanker, overvejelser, drømme, øvelser, op- og nedture gennem behandlingsforløbet.

Du får bedst udbytte af kropsterapien, hvis du undlader at planlægge andre aktiviteter efter en behandlingsaftale. Sørg for at have god tid til dig selv efterfølgende. Gå en tur. Sid lidt for dig selv i bilen. Når du alligevel er kommet hjemmefra, så brug lidt tid på at lære at lægge små oaser af selvomsorg ind i din hverdag.  

 

ANGST KAN HELBREDES

Skriv eller ring til mig, så finder vi en tid til en uforpligtende snak om dine angstsymptomer og din livssituation, og om jeg er den rette behandler for dig.