Stressbehandling

Kender du de mest almindelige stress-symptomer?

De fysiske:
 • nakkespændinger og hyppig hovedpine
 • hjertebanken og uro i kroppen
 • føleforstyrrelser i fingre
 • træthed og søvnproblemer
 • ondt i maven og fordøjelsesproblemer
 • hyppige infektioner
 • øget sensitivitet overfor lys, lugt og lyd
De psykiske:
 • tankemylder og overtænkning
 • øget irritabilitet, vredesudbrud og kort lunte
 • manglende overblik og nærvær
 • ulyst og manglende energi
 • trækker sig fra sociale arrangementer
 
Ofte har man som stressramt en tendens til at overhøre eller undertrykke symptomerne.
Derfor er det vigtigt, at man reagerer, hvis man er nær relation til en person, der udviser nogle af disse symptomer.
Langvarig stress er grobund for kroniske lidelser og sygdomme, der helt kan undgås, hvis man søger behandling i tide.

Jytte Jyttesen

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.”

Stress

Fra stress til trivsel

Et behandlingsforløb hos mig, er for det første en her og nu indsats, der reducerer den akutte stress belastning. Det foregår primært gennem den manuelle behandling, der gennem berøring og blide muskel-og ledstræk frigiver hormonerne dopamin, endorfin og oxytocin og signalstofferne serotonin og acetylkolin. Det er din krops egen biokemi, der sænker dit blodtryk og niveauet af stresshormoner i kroppen. Den manuelle behandling hjælper dig kort sagt med at slappe af, finde ro og regenerere. Den gelejder dig ned i kroppen, så du kan mærke, hvem du er, hvor du er, og hvad du har brug for lige nu.

For det andet er det en lidt længere og bevidstgørende proces, der handler om at opdage andre måder at møde livet på, end dem du kender og bruger i dag. Og at identificere kilden/kilderne til din stresstilstand. Derfor undersøger vi sammen eventuelle uhensigtsmæssige antagelser og tankemønstre, som gør dig sårbar for tilbagefald, samt hvilken adfærd eller miljøfaktorer der enten øger eller reducerer stressniveauet i din hverdag. Du bliver en hel del klogere på dig selv på vejen til et godt liv efter stress.

Stress

Selve behandlingen

Den psykomotoriske kropsbehandling foregår på en briks, og du har tøj på under behandlingen. Det er en ressourceorienteret og nænsom behandlingsform, der tager udgangspunkt i din situation og dine behov. Hen ad vejen, når du er klar til det, præsenteres du for fysiske øvelser, akupressur og afspænding, som du selv kan lave hjemme, og som vedligeholder og forlænger dit udbytte af kropsbehandlingerne.

Samtaledelen i behandlingen foregår som regel før selve kropsbehandlingen. Du bliver bedt om at medbringe en dagbog, hvor du kan notere dagsformen, tanker, overvejelser, drømme, øvelser, op- og nedture gennem behandlingsforløbet.

Du får bedst udbytte af kropsterapien, hvis du undlader at planlægge andre aktiviteter efter en behandlingsaftale. Sørg for at have god tid til dig selv efterfølgende. Gå en tur. Sid lidt for dig selv i bilen. Når du alligevel er kommet hjemmefra, så brug lidt tid på at lære at lægge små oaser af selvomsorg ind i din hverdag.

Angst kan helbredes

Skriv eller ring til mig, så finder vi en tid til en uforpligtende snak om dine angstsymptomer og din livssituation, og om jeg er den rette behandler for dig.