Kurser

Introduktion til centrerende bøn

Centrerende bøn er en fordybelsesmetode, der har levet et stille liv bag klostermurene i skyggen af den udadvendte, kristne tradition, vi kender fra kirken og kulturhistorien.

Det er en enkel, stille og feminin metode, der i sin kerne handler om overgivelse til det fredfyldte sted i os, som findes bag tankemylder, forestillinger og instinktive reaktionsmønstre.

Bøn er ikke forbeholdt særligt inviede i bestemte trosretninger. Bøn er et tilbud til alle mennesker, der søger ro, fylde og dybere mening i en kompleks og stresset hverdag.

Kernen i centrerende bøn handler om overgivelse. Til stilheden, til Gud, til væren, til det sted, hvor vi alle er forbundne.

Derfor handler centrerende bøn også om at skabe et fællesskab omkring en bønspraksis. Det skaber synergi, når vi beder sammen, og på den måde manifesterer vi vores fælles ønske om at forbinde os med vores dybeste kvaliteter. Det er nemmere at vedligeholde og nære en bønspraksis i fællesskab.

 

Vesper

Vesper er en af de katolske tidebønner. Den afslutter dagens udadvendte aktiviteter og forbereder os på aftenen.

Den bringer lyset fra dagen med ind i natten og mørket – til håb, trøst og styrke. Vi tænder lys som symbol på og inspiration til at finde vores eget indre lys.

Dette er et forsøg på at genindføre en af de smukkeste kristne traditioner i et helt almindeligt dagligliv anno 2020.

I dag har vi mere end nogensinde brug for levende traditioner med en substands, der kan hjælpe os igennem en kompleks og travl hverdag i en verden, der bliver mere og mere rodløs og overfladisk.

Gruppen er for dig, der har gennemført mit intro-forløb til centrerende bøn eller har anden erfaring med centrerende bøn. Det er en åben gruppe, hvor man kan komme og deltage i dagens bøn, når det passer.

 

 KURSERNE I BØN STARTER OP IGEN I FORÅRET  2022.