Sjælesorg og livssamtale

Livssamtaler

Når de store livskriser rammer os, har vi brug for nogen at tale med. Det er de kriser, der efterlader os i opløsning på grund af sorg, fortvivlelse og desperation efter tab af vores elskede eller, når vi selv eller vores nærmeste rammes af alvorlig sygdom. Livssamtalerne hjælper dig gennem de sværeste perioder i dit liv, så du får hjælp til at rejse dig og vende krisen til vækst.

Sjælesorg

Sjælesorg betyder omsorg for sjælen. Historisk set er det en funktion, der har ligget i kirkens regi. Men hvis du ikke har noget forhold til noget eksisterende trossamfund, er det ikke nødvendigvis det samme, som at du ikke har brug for nogen at dele dine tanker med om sjæl, tro, manglende tro, livet, døden og meningen med det hele. At have brug for sjælesorg er at have brug for nogen at dele de store ting i livet med. De ting vi ikke kan og skal bære alene.

Tro

Tro kan bære os igennem livskriserne, hvor det ser allermest sort og håbløst ud. Essensen i alle trosretninger er kærlighed, og at kunne forbinde sig med den grundliggende kærlighed giver mening, når intet andet her i verden gør. At bede om hjælp til at finde den kærlighed er sjælesorg. På fransk hedder regnbue ‘arc en ciel’. Det betyder en bue eller en bro på himlen. I en kristen symbolik betyder det en bro eller et budskab fra det guddommelige til os på jorden. At den er i alle nuancer, betyder at der er frit valg af tro. Tro kommer i alle regnbuens farver, så vælg den, der passer dig bedst. Kilden er den samme.

 

Samtalerne kan foregå i min klinik, hjemme hos dig selv eller over Facetime, Zoom eller telefon. Hvis du er indlagt på hospital, plejehjem eller hospice, kommer jeg også gerne til dig der.